Zoeken

Recepten - Brood

Broodpudding

300 g oud brood in blokken gesneden

100 g cassonade suiker (donker bruin)

500 g melk

5 g speculaaskruiden

4 eieren

Eventueel rozijntjes, dadels, noten, chocolade …

Verwarm de oven op 180°C

Doe het brood in de beker en hak fijn

5 sec / snelheid 10

Haal het brood eruit en zet opzij in een kom

Doe de melk en de suiker (en eventueel de chocolade) in de beker en warm op

5 min / 60°C / snelheid 2

Doe het brood er bij

30 sec / snelheid 4

Voeg de eieren en de speculaaskruiden (of kaneel) toe en kneed

3 min / kneedfunctie

Voeg de rozijnen (of dadels, noten, …) toe en meng

20 sec. / linksomdraai / snelheid 3

Vet een bakvorm in, doe er het deeg in, leg er enkele klontjes boter op en bak 60 min in de oven. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster. 

TIPS:

Speculaaskruiden kan je vervangen door 1 koffielepel kaneel of enkele sneden peperkoek. 

Een beetje stroh-rum of amaretto toevoegen aan het deeg maakt de broodpudding ook extra lekker!

Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.