Zoeken

Recepten - Desserts

Meringues

150 g eiwit

180 g fijne kristal suiker

120 g bloemsuiker (poedersuiker)

een snuifje bicarbonaat

Plaats de vlinder op de messen. Klop het eiwit op tot een schuimige massa en voeg er vervolgens zeer geleidelijk aan de suiker aan toe. 

7 min / 37°C / snelheid 3,5

Voeg de poedersuiker met het bicarbonaat geleidelijk aan de draaiende eiwitten toe en klop op tot een stevige, glanzende massa. 

2 min / snelheid 2

Vul er een spuitzak met een gekarteld spuitmondje mee. Spuit mooie schuimpjes op een stuk bakpapier of een bakmatje. 

Bak de schuimpjes af op 100 graden gedurende 1 uur en verlaag de temperatuur vervolgens naar 50 graden om de schuimpjes te drogen. Zet de ovendeur op een kier (lepel er tussen steken) of open af en toe de oven om het vocht te laten ontsnappen. 

Bewaar de schuimpjes in een luchtdichte doos.

TIPS

Zorg dat je beker en vlinder kraak proper zijn en ontvet. Ik spoel ze steeds na in warm water met een flinke scheut azijn.

Gebruik eieren, op kamertemperatuur

Steek een lepel tussen de ovendeur of open af en toe de oven om het vocht te laten ontsnappen

Gebruik steeds dubbel zoveel suiker als eiwit

Versier je meringues met suikerbolletjes voor het bakken

Dop je meringues na het bakken in gesmolten chocolade

Gestreepte gekleurde meringues (zie foto's) bekom je door met een penseel of stokje kleurstof in je spuitzak te trekken. 

Volldig gekleurde miringues bekom je door op het einde een beetje kleurstof mee op te kloppen. 

Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.